Bilförmedling

Vi hjälper dig sälja ditt fordon.sälja

Sälja bil – Kommissionsavtal

Kommittent och Kommissionär

När du anlitar oss för att sälja din bil skriver vi ett avtal. Avtalet kallas för ”kommissionsavtal” och vi arbetar under lagen om kommission. Vi som är Bilmäklare kallas för ”Kommissionär” och du som säljare blir benämnd som ”Kommittent”.

Fullständig redovisning

Vi går noga igenom ditt fordon och viktigt är att konstatera för- och nackdelar som kan påverka försäljningspriset. Vår personal är mycket kompetent och följer marknaden dagligen.

Vi upprättar en varudeklaration där vi noterar eventuella fel eller brister och vem som ska stå för kostnaden. Har du någon form av finansiering kollas även detta och restskulden blir angivet på avtalet. Kostnaden för vårt arbete (Förmedlingsprovision) anges också i kommissionsavtalet. När vi är klara har du en fullständig ekonomisk redovisning över vad som gäller vid en försäljning.

Lösen av restskuld

Vi gör en leveranskontroll tillsammans med köparen och ser till att allting är som vi kom överens om. Därefter tar vi emot betalning för köpet och kunden får en betalningskvittens. Vi registrerar över ert fordon på köparen och ser till att bilen är försäkrad enligt överenskommelse. Är bilen finansierad via något finansbolag och där kreditgivaren har ett så kallat äganderättsförbehåll, får bilen inte säljas innan lånet är löst. Vi ser alltid till att lösa lånet i samband med leverans.

Avräkning av kommissionsavtalet

I samband med att vi levererat bilen och tagit emot likvida medel, gör vi en avräkning av kommissionsavtalet. Pengarna betalas därefter ut till dig, och i alla de flesta fall sätter vi in pengarna direkt på ditt bankkonto. Vi skickar sedan hem en specifikation på Avräkning av kommissionsavtal. På specifikationen kan du se alla transaktioner som vi haft på ditt fordon. Efter någon vecka får du en bekräftelse från Svenska bilregistret att du inte längre står som ägare för fordonet.

Enkelt – Du gör ingenting.